Mersin bolji od Istanbula, Šehiću 90, a Višći 15 minuta

Mersin bolji od Istanbula, Šehiću 90, a Višći 15 minuta

Adnan Beganović

U prvom susretu današnjeg programa 9. kola turske Super lige Mersin je na svom terenu savladao Istanbul BB (2:0). Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehić, na golu pobjedničke momčadi stajao je svih 90 minuta, dok je mladi bh. reprezentativac Edin Višća odigrao 15 minuta za poraženu momčad.

Fudbaleri Mersina su tek u 9. kolu stigli do prve pobjede. Njihova žrtva je bio ove sezone jako slabi Isanbull BB.

Na prvi pogodak čekalo se 23 minute kada je Mert Nobre savladao Eduarda, a isti je igrač u 2. minuti nastvaka zapečetio sudbinu Istanbula.

Mersin se nakon devet kola nalazi na 13. mjestu tabele sa 8 osvojenih bodova, dok je Istanbul dva mjesta bolje plasiran sa 11 bodova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.