Fudbaler Slobode za SportSport.ba

Merzić: Mostar je moj grad, ali nadam se pobjedi

J. Duvnjaković

Nakon reprezentativne pauze utakmicama 23. kola nastavlja se Premijer liga BiH. Ekipa Slobode će u subotu gostovati mostarskom Veležu. Šef struke crveno-crnih u utakmici protiv Veleža između ostalih neće moći računati na bivšeg igrača Veleža, Samira Merzića. 

Merzić je na pripremama u Stanišićima obnovio povredu aduktora koju je zaradio u kup utakmici protiv ekipe Sarajeva. Merzić je blago razočaran zbog činjenice da neće imati prilliku pomoći svojim saigračima, a slijedi mu sedam dana mirovanja. 

„U pitanju je povreda aduktora, kojeg sam povrijedio u utakmici protiv Sarajeva, a u Stanišićima sam obnovio tu povredu. Odmarati ću sedam do deset dana, tako da neću biti u konkurenciji za utakmicu sa Veležom, a poslije toga ću se lagano priključiti treninzima".

Merzić je kratko prokomentarisao i proteklu utakmicu sa Željezničarom. Mišljenja je kako je ekipa prikazala dobru igru i nije zaslužila poraz.

 

„Odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu protiv ekipe Željezničara. Napravili smo četiri dobre prilike, ali smo nažalost primili jedan gol iz poluprilike i izgubili smo utakmicu. Nismo zaslužili poraz, ali idemo dalje, okrećemo se utakmici protiv Veleža".

Kao bivši igrač Veleža, protivnika Merzić dobro poznaje. Poznaje većinu mladih igrača i smatra kako su željni dokazivanja. Ipak vjeruje kako je Sloboda apsolutni favorit i očekuje pobjedu. 

„Dobro poznajem ekipu Veleža. Mostar je moj grad, a u Veležu sam počeo karijeru. Trenutno mnogo mladih igrača konkuriše za prvi tim. Sigurno su momci željni dokazivanja, ali mislim da smo mi favoriti i nadam se pobjedi".

Sutra će biti održan i žrijeb polufinala Kupa BiH. Merzić kao protivnika po mjeri vidi bijeljinski Radnik, a priželjkuje i prvu utakmicu na gostujućem terenu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sve ekipe koje su došle do ove faze takmičenja su sigurno kvalitetne. Ekipa Radnika bi nam možda bila najbolji protivnik, a idealna bi bila prva utakmica u gostima, jer bi nam sigurno bilo lakše u uzvratu na Tušnju.“’

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi