Mešanović asistirao za pobjedu Maribora
Foto: EPA

Slavlje u Kidričevu

Mešanović asistirao za pobjedu Maribora

Fudbaleri Maribora zabilježili su pobjedu u okviru 10. kola slovenačkog šampionata. 

Maribor je večeras u Kidričevu gostovao kod Aluminija i na kraju slavio sa 3:2, a do pobjede izabranici Darka Milaniča su došli u posljednjoj minuti utakmice.

Prvi su do prednosti došli domaći. U 15. minuti gol za Aluminij je postigao Tahiraj i sa rezultatom 1:0 se ujedno otišlo na odmor, da bi u 65. minuti Mariboru izjednačenje donio Ahmedi. 

Četiri minute kasnije Aluminij je ponovo poveo, ovoga puta preko Nunića, no u presudnim trenucima domaći nisu imali snage da zadrže prednost. U 74. minuti Billong je izjednačio, a onda je u posljednjoj minuti tri boda Mariboru donio Hotić nakon asistencije našeg Mešanovića.

Mešanović je na terenu proveo svih 90 minuta i ovo mu je ujedno peta asistencija za Maribor u deset odigranih prvenstvenih utakmica. 

Prva liga Slovenije, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Aluminij - Maribor 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi