Mešanović: Orašje je favorit, ali idemo se nadigravati

Novi trener Podgrmeča

Mešanović: Orašje je favorit, ali idemo se nadigravati

Podgrmeč u novu sezonu Prve lige FBiH ulazi predvođen trenerom Alenom Mešanovićem, koji je na kormilu kluba iz Sanskog Mosta naslijedio Benjamina Ključanina.

Mešanović, kojem je ovo ujedno prvi trenerski angažman u karijeri, sutra će protiv Orašja imati službeni debi na klupi Podgrmeča, a optimizma ne nedostaje. 

"Biće teško, odradili smo osam-devet treninga do sada, ali nema razloga za strah. Iako je Orašje favorit, mi idemo da se nadigravamo i vjerujem da će svi igrači dati svoj maksimum na terenu. Jedino tako možemo nečemu da se nadamo", kazao je Mešanović za SportSport.ba.

Nekadašnji bh. reprezentativac na raspolaganju trenutno ima isključivo domaće igrače, iako nije isključeno da u narednim danima dođu i prva pojačanja. 

"Moramo dovesti još dva-tri igrača ako želimo biti konkurentni, mada ja ne sumnjam da će momci na koje sada računam dati sve od sebe u nastavku sezone. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo sutra, za početak. Ove prve utakmice uzimamo kao pripremne, jednostavno moramo tako. Tek kasnije ćemo moći vidjeti koliko smo kvalitetni." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora dotakao se i klubova koji će, prema njegovom mišljenju, voditi bitku za ulazak u elitni rang bh. fudbala. 

"Po meni, najozbiljniji kandidati za viši rang su Zvijezda, GOŠK, Metalleghe i Bratstvo iz Gračanice. Volio bih i da se Jedinstvo uključi u borbu, ali po svemu sudeći pomenute četiri ekipe će biti najopasnije", zaključio je na kraju Mešanović, koji je tokom igračke karijere s mnogo uspjeha nastupao za Željezničar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.