Mešanović s dva gola srušio Karvinu

Slavia upisala važna tri boda

Mešanović s dva gola srušio Karvinu

E. Čaušević

Fudbaleri Slavije Prag večeras su u gostima savladali Karvinu (2:1) u okviru 23. kola češke Prve lige.

Slavia je sjajno otvorila večerašnju utakmicu i do prednosti je stigla već u 12. minuti. Sykora je asistirao, a mrežu Karvine zatresao je bh. napadač Muris Mešanović za 0:1.

Do kraja prvog dijela domaća ekipa uspjela je da dođe do izjednačenja preko Wagnera koji je bio siguran sa bijele tačke. Ipak, to je bilo sve što su igrači domaće ekipe napravili na večerašnjoj utakmici.

Deset minuta prije kraja na scenu je ponovo stupio Mešanović koji je svojim drugim golom postavio konačnih 1:2 i tako svojoj ekipi donio vrijedna tri boda u borbi za titulu. 

Sparta je na drugom mjestu sa 49 bodova, tri manje od lidera Plzena, dok je Karvina deveta sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti