Meškov preko Nexea do polufinala SEHA lige

Pogodak Karačića u pobjedi Meškova

Meškov preko Nexea do polufinala SEHA lige

A. Beganović

Rukometaši bjeloruskog Meškov Bresta plasirali su se u polufinale završnog turnira SEHA lige.

U prvom četvrtfinalnom susretu završnog turnira SEHA lige, koji se igra u Veszpremu, Meškov je rezultatom 28:24 savladali Nexe.

Većim dijelom prvog poluvremena prednost je bila na strani Nexea, da bi se na odmor otišlo pri neriješenim rezultatom (11:11).

U drugom poluvremenu Meškov je bio mnogo bolji, a sedam minuta prije kraja bjeloruska ekipa je imala prednost od sedam golova (26:19), pa je pitanje pobjednika odlučeno prije samog finiša.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Dzmitry Kamyshyk sa osam pogodaka, dok se naš reprezentativac Ivan Karačić jednom upisao u listu strijelaca. Kod Nexea su najefikasniji bili Tomislav Nuić sa sedam, te Marin Vegar sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.