Messi: Bosna je debitant, ali to nas neće zavarati
Foto: EPA.eu

Kapiten Argentine

Messi: Bosna je debitant, ali to nas neće zavarati

Lionel Messi jedna od najvećih zvijezda Mundijala rekao je uoči duela Argentine sa našom reprezentacijom da na SP-u nema lakih mečeva.

Mnogi Gaučosi vide među glavnim favoritima za titulu, koju čekaju od 1986. godine, dok su Zmajevi debitanti na SP.

"Nema lagane utakmice. Bosna je debitant, to nas neće zavarati. Znamo da se radi o jakoj i disciplinovanoj evropskoj reprezentaciji, sa zvijezdama poput Edina Džeke koji je odveo ekipu u Brazil", izjavio je Messi.

Iako je na svakom velikom takmičenju među favoritima, iako iz godine u godine za nju igraju najbolji fudbaleri svijeta, Argentina je bez trofeja od 1993., kada je osvojila Kup Južne Amerike. Na titulu na Mundijalu čekaju još od legendarne Maradonine "Božje ruke".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dvadeset godina je predugo. Željni smo uspjeha u Brazilu. O 1986. sam samo slušao priče. To bi bila posebnija stvar u mom životu i najteža za svaki fudbalski tim na svijetu", smatra Messi. 

U nedjelju u ponoć će Zmajevi istrčati na megdan velikoj Argentini, koliko velikoj znati ćemo nakon utakmice na Maracani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.