Messi došao do 50. gola u sezoni!

Primera: Barca bolja u gradskom derbiju

Messi došao do 50. gola u sezoni!

Sjajni Leo Messi postigao je četiri gola protiv Espanyola za pobjedu Barcelone 4:0, dok je Real Madrid savladao Granadu 2:1.

Barcelona je došla do pobjede u gradskom derbiju protiv Espanyola, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Lionel Messi. Argentinac je u 12. minuti doveo još uvijek aktuelne prvake u prednost, a svojim je drugim golom u 64. minuti udvostručio prednost. Messi je postigao svoj osmi hat-trick ove sezone u 74. minuti i tako najvjerovatnije prigrabio sebi titulu najboljeg strijelca Španije.

 

Međutim, Messi ni tu nije stao. Sjajni Argentinac postigao je svoj 50. gol ove sezone u Primeri četiri minute kasnije za konačnih 4:0!

 

Portugalski stručnjak odlučio je u susretu protiv Granade na teren izvesti kombinovani sastav, te su tako priliku od prve minute dobili Varane, Carvalho, Granero, Sahin i Kaka.

 

Granada je to iskoristila i već u petoj minuti povela golom Jare. Novi prvak Španije nakon primljenog gola krenuo je silovito ka golu Julia Cesara. Cristiano Ronaldo izjednačio je u 81. minuti sa bijele tačke, nakon prilično sumnjivo dosuđenog penala.

 

U trećoj minuti sudijske nadoknade, Cortez je postigao autogol, nakon što je loptu ubacio Benzema, te tako svoju ekipu gurnuo prema ispadanju.

 

Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu sa 5:2 bila bolja od Rayo Vallecana, a kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića ponovo nije bilo u ekipi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 








Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.