Messi i Ronaldo nisu ni u TOP 10: Ovo su najbolji izvođači slobodnjaka u historiji

Zna se ko je broj jedan

Messi i Ronaldo nisu ni u TOP 10: Ovo su najbolji izvođači slobodnjaka u historiji

Endin Čaušević

Lionel Messi je na prethodne tri utakmice španske La Lige postigao čak tri gola iz slobodnih udaraca što je zaista za svaku pohvalu.

Messi je za mnoge trenutno najbolji izvođač slobodnih udaraca, a statistika zaista ide na njegov "mlin". Prije nekoliko dana u jednoj anketi je izabran i za najboljeg izbođača slobodnjaka svih vremena, no to nije čak ni u TOP 10 kada se gleda statistika.

Argentinac je u posljednje vrijeme dosta uspješniji od Cristiana Ronalda u ovom segmentu jer Portugalac se baš i ne sjeća kada je zadnji put pogodio iz slobodnog udarca.

Međutim, najbolji fudbaleri današnjice su daleko iznad čovjek koji je broj jedan kada se gleda efikasnost. Naravno, prvi je legendarno Juninho koji je u svojoj karijeri dao nevjerovatih 77 golova iz slobodnih udaraca

Da stvar bude gora za Ronalda i Messija oni uopšte nisu ni u TOP 10. Ronaldo je u karijeri dao 53 gola iz slobodnjaka, a Messi 47.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što smo već napisali prvi je Juninho sa 77 golova, a iza njega su: Pele (70), Victor Legrottaglie (66), Ronaldinho (66), David Beckham (65), Diego Maradona (62), Zico (62), Ronald Koeman (60), Roberio Ceni (59) i Marcelinho Carioca (59).

Top Komentari

connans
Kakva je ovo lista nije tacna 100%,gdje su pirlo i mihajlovic, who the fuck is legrotaglie, nemoguce je da su Ronaldinho i Pele dali toliko golova iz slobodnjaka,i cini mi se da je juninho dao jedno 100 golova iz slobodnjaka
0 7
merim
Nesto imam filing da se bas namjerio na Pelea od one izjave da samo daje golove ljevom nogom. A na sviju u opce. Ove godine kao da igra u inat svima koji su izglasali Modrica iz duzno postovanje Luki i njegovom Tomsonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi