Messi i Suarez riješili Sevillu

Messi i Suarez riješili Sevillu

Edmir Škorić

U derbiju 30. kola španske La Lige Barcelona se poigrala sa Sevillom (3:0).

Barcelona je večerašnjom pobjedom barem privremeno zasjela na vrh tabele i ima bod više od Real Madrida, koji ima i dvije utakmice manje.

Sevilla je jedno vrijeme bila u igri za titulu, no Andalužani su večeras odigrali peti meč u ligi u nizu u kojem nisu ostvarili pobjedu i to je razlog što su sada na četvrtoj poziciji.

Barca je povela golom Luisa Suareza u 25. minuti. Asistirao mu je Messi, koji je potom u 28. minuti na revanširanu asistenciju Suareza povisio na 2:0. 

U 33. minuti Messi je opet strijelac i bilo je gotovo, jasno da će Barca upisati novu pobjedu. Mada se činilo da ćemo se nagledati golova do kraja, ostalo je 3:0 za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 30. kolo:

Barcelona - Sevilla 3:0 (Suarez 25, Messi 28, 33) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi