Messi ili CR 7 pitanje je sad...

Messi ili CR 7 pitanje je sad...

Najbolji fudbaler svijeta u izboru FIFA, Cristiano Ronaldo i njegov protivnik u tom izboru Lionel Messi trebaju u srijedu promijeniti vlastiti trend ako žele odvesti svoj klub, Manchester United ili Barcelonu, do pobjede u finalu Lige prvaka.

Ronaldo, koji je prošle godine bio najbolji strijelac Lige prvaka s osam golova, nije zabio gol u šest utakmica protiv španskog kluba i promašio je penal na Nou Campu prošle godine u polufinalu protiv Barcelone.
 
Barcin napadač Messi je ove godine vodeći strijelac sa osam golova, ali nije uspio zatresti mrežu u deset utakmica protiv engleskih klubova, uključujući i polufinalne utakmice protiv Chelsea.
 
Messi je odao priznanje portugalskom protivniku: "On je sjajan igrač i ima sposobnost da izbaci protivničku ekipu iz ravnoteže ako mu se da previše prostora što on zna savršeno iskoristiti":
 
Ronaldo (24), koji je i evropski fudbaler godine, kazao je u jednom intervjuu da je opasno usmjeravati se samo na Messija te da su kamerunski napadač Samuel Eto'o i Francuz Thierry Henry u odličnoj formi ove godine.
 
 "Naravno da je Messi jako dobar, ali i ostali su", rekao je Ronaldo.
 
Messi će biti prvi Argentinac koji je najbolji strijelac u nekom evropskom takmičenju otkako je Alfredo di Stefano zabio deset 10 golova za Real Madrid u sezoni 1957.-58.
 
On je imao i više asistencija od Ronalda u ovogodišnjoj Ligi prvaka i ima ih pet, samo jednu manje od vodećih Xavija i Francka Riberyja. Ronaldo ima samo dvije asistencije. No, Portugalac je bolji u udarcima prema golu i u gol - on ima 53 udaraca prema golu, od kojih je 32 u okvir gola, dok Messi ima 24, od kojih je 11 u okvir gola.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.