Messi je glavni krivac što Mascherano napušta Barcelonu
Argentinski defanzivac nema mjesta u planovima Valverdea

Savjetovao ga da pronađe novi klub

Messi je glavni krivac što Mascherano napušta Barcelonu

E. Čaušević, foto: EPA

Argentinski reprezentativac Javier Mascherano već u januaru će prema svemu sudeći napustiti redove Barcelone.

Od dolaska Ernesta Valverdea na klupu katalonskog kluba Mascheranov status u ekipi se potpuno promijenio. Argentinac je prethodnih godina bio standardan, ali sada utakmice Barcelone većinom posmatra s klupe za rezervne igrače.

Mascherano je već poručio da će napustiti Barcelonu, ali nije želio otkriti da li će se to desiti u januaru ili na kraju sezone. No, mediji u Španiji su uvjereni da će argentinski defanzivac već početkom 2018. godine sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Kako piše Diario Gol, Lionel Messi je odlučio razgovarati s Mascheranom i savjetovao ga je da mu je bolje da napusti Barcu i traži klub u kojem će biti standardan kako bi igrao na Svjetskom prvenstvu narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi