Messi je večeras srušio nekoliko rekorda, zbog jednog Cristiano Ronaldo posebno neće biti sretan
Lionel Messi je večeras briljirao

Argentinac igra fantastično ove sezone

Messi je večeras srušio nekoliko rekorda, zbog jednog Cristiano Ronaldo posebno neće biti sretan

S. Pašalić, foto: EPA

Lionel Messi je odigrao maestralnu partiju u pobjedi Barcelone protiv Betisa od 4:1.

Argentinac je postigao hat-trick, a posebno su oduševili prvi i treći gol koje je Messi postigao. Gol za 1:0 Barcelone je Messi na fantastičan način postigao iz slobodnog udarca.

Još je bolji bio treći gol Messija kojeg je postigao u 85. minuti kada je lob udarcem matirao golmana Betisa.

Lionel Messi je večeras srušio nekoliko rekorda. Argentinac je postao prvi igrač koji je postigao pet glova direktno iz slobodnog udarca u pet najjačih liga Evrope i Ligi prvaka ove sezone.

Zatim je dostigao brojku od 600 postignutih golova za sve timve Barcelone, Barcelona (589), Barcelona B (6), Barcelona C (5) golova.

Pored toga, Messi se novim hat-trickom izjednačio sa Cristianom Ronaldom po broju hat-trickova u Primeri i sada oba igrača imaju po 34.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi