Messi još jednom spektakularnom partijom izbacio Manchester United
Lionel Messi nastavio da brilira u dresu Barcelone u mečevima Lige prvaka

Barca u polufinalu

Messi još jednom spektakularnom partijom izbacio Manchester United

E. Škorić

Barcelona se plasirala u polufinale Lige prvaka pošto je i u revanšu četvrtfinala pobijedila Manchester United (3:0).

Nakon minimalne pobjede na Old Traffordu, Barcelona je večeras na Nou Campu djelovala moćno i nezaustavljivo, posebno Lionel Messi, koji se izdvajao od svih drugih aktera meča.

Prvih desetak minuta proteklo je u boljoj igri Uniteda, koji je izgledao zrelo i spremno da pomrsi račune Kataloncima. Već na početku meča Rashford pogađa prečku Ter Stegenovog gola i šalje upozorenje domaćinu.

U 10. minuti dosuđen je penal za Barcu jer je Rakitić srušen, no VAR je odlučio da nije bilo faula i promijenjena je odluka Felixa Brycha. Međutim, kasnije je Barca lako došla do dva gola.

Igrala se 16. minuta kada je Lionel Messi postigao sjajan gol nakon prethodne greške Unitedove zadnje linije, konkretno iskusnog Younga. Samo četiri minute kasnije nova majstorija Messija, De Gea je slabo reagovao i Barcelona je stigla do neuhvatljive prednosti.

Messi je u 26. minuti imao novu šansu, ali je bio neprecizan. Do kraja prvog dijela United je "preživio", mada je Barca mogla barem još jedan gol da postigne, posebno u zadnjoj minuti. Konfuzija u odbrani Uniteda, Sergi Roberto je pucao, no De Gea spašava.

U nastavku je Barca nastavila da dominira, mada se vidjelo da se i United konačno oslobodio pritiska i počeo da igra. No, bilo je kasno za goste iz Engleske, a dokrajčio ih je Coutinho u 61. minuti.

Messi je dugom loptom pronašao Jordija Albu na lijevoj strani, a ovaj loptu spušta za Coutinha, koji pogađa same rašlje. Do kraja utakmice United se branio, jalovo pokušavao doći makar do utješnog gola, ali bilo je odavno jasno da Barca ide u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na putu do finala Barcelonu čeka vjerovatno Liverpool, koji sutra gostuje u Portu nakon što je 2:0 slavio na Anfieldu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HariS1110
Ma unitedu ovdje nije ni mjesto. Sljedece se nadam da nece ni igrat LP.
3 0
Zoilomas
Prvi je Messi al ovaj drugi je za pohvaliti, Svaka cast malom brazilcu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi