Messi: Lijepo je to za rekord, ali...

Argentinac želi titule

Messi: Lijepo je to za rekord, ali...

Najbolji fudbaler španske Barcelone Lionel Messi rekao je da oboreni rekord po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini neće imati značaj, ukoliko njegov tim ne osvoji titule ove sezone.

Messi je sinoć na utakmici 15. kola španske Primere protiv Betisa (2:1) postigao dva gola i pretekao slavnog Nijemca Gerda Mullera, koji je prije 40 godina 85 puta uspeo da zatrese protivničku mrežu.

"Lijepo je kada oboriš rekord, ali najvažnija je pobjeda i bodovna razlika. Cilj mi je da ove sezone sa Barcelonom osvojim titule, špansku ligu, Kup i Ligu prvaka, to je sve mnogo važnije od ličnih dostignuća", rekao je Messi za španske medije.

Messi je prethodne tri godine biran za najboljeg igrača svijeta, a priliku da osvoji novo priznanje imaće i 2012. Pored njega, za Zlatnu loptu konkurišu Andres Iniesta iz Barcelone i Cristiano Ronaldo iz Reala.

"Ako Iniesta osvoji to priznanje, biće potpuno zasluženo zbog svega što je postigao i načina na koji igra. Uz to, to će biti veliko priznanje za cijeli tim", dodao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.