Messi najbolji u Južnoj Americi
Fudbaler koji je vratiio magiju u igru

U izboru Goal.com

Messi najbolji u Južnoj Americi

Adnan Beganović

Argentinac Lionel Messi najbolji je južnoamerički igrač današnjice premu izboru najeminentnijeg fudbalskog web portala - Goal. com

Prema izboru Goal. com, Messi je daleko najbolji igrač Južne Amerike. Iza njega su plasirani Kaka i Sergio Aguero.

"Danas je Messi bez sumnje najuzbudljiviji fudbaler svijeta. Riječ je možda o najnadarenijem igraču još od Diega Maradone. Messi je rijetka, ugrožena vrsta. Ima vještinu, ima radne navike i sposobnost zabijanja golova. Pretvorio je Barcelonu u momčad koja igra najbolji fudbal na svijetu. Nastavi li igrati u ovakvoj formi, mogao bi postati jedan od najboljih fudbalera u istoriji igre”, stoji u objašnjenju autora Gregoryja Sice.

Među deset najboljih po izboru Goal. com najviše je Brazilaca, čak šest, Argentinaca tri, dok jedini fudbaler koji dolazi izvan ove dvije "fudbalske nacije" je Urugvajac Diego Forlan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Deset najboljih po Goal. com:

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Ricardo Izecson dos Santos Leite “Kaka" (Milan)
3. Sergio Agüero (Atletico)
4. Juan Roman Riquelme (Boca Juniors)
5. Maicon (Inter)
6. Robinho (Manchester City)
7. Luis Fabiano (Sevilla)
8. Diego Forlan (Atletico)
9. Hernanes (Sao Paulo)
10. Ronaldinho (Milan)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.