Messi napušta PSG na kraju sezone, poznato i zašto

Tako tvrde novinari El Nacionala

Messi napušta PSG na kraju sezone, poznato i zašto

Esmer Oštraković

Već dugo se nagađa šta će se dogoditi sa karijerom Lea Messija nakon što mu istekne ugovor koji ima sa Paris Saint-Germainom. Nekoliko opcija je u igri, ali konačnu odluku ima upravo nogometaš.

Naime, nakon što je napustio Barcelonu, Messi je kao slobodan igrač potpisao za PSG i to na dvije godine, a taj ugovor ističe na kraju sezone.

Messi u prvoj sezoni nije briljirao, ali je ove sezone onaj pravi, jer postiže golove, dijeli asistencije i maltretira protivničke odbrane.

Obzirom da mu ugovor ističe na kraju sezone, odmah su krenule špekulacije gdje će nastaviti svoju karijeru.

Leo Messi je nekoliko puta govorio kako će odluku saopštiti najvjerovatnije u januaru, ali da se to neće desiti prije Svjetskog prvenstva.

Za njega je trenutno upravo to Svjetsko prvenstvo koje počinje za dvanaest dana trenutno najvažnija stvar kada je riječ o nogometu.

Oglasi

Ipak, mediji u španiji nastavljaju da špekulišu sa njegovom sudbinom, te se sada pojavila nova informacija o svemu.

Iako je gotovo sigurno da neće nastaviti karijeru u Barceloni zbog raznih svađa koje je imao sa Laportom, te se očekivalo da ostane u PSG-u, sada se i to mijenja.

Naime, El Nacional, je prenio informaciju kako je Messi donio gotovo sigurnu odluku da će napustiti PSG na kraju isteka ugovora.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao razlog se navodi njegova porodica koja se nije baš najbolje snašla u Parizu, te žele da žive negdje drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi