U Argentini strepe zbog vijesti o Messiju: Hoće li igrati u Kataru?
Za Messija će u Kataru biti posljednja prilika da kao igrač osvoji Svjetsko prvenstvo.

Povrijeđen je

U Argentini strepe zbog vijesti o Messiju: Hoće li igrati u Kataru?

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru se bliži. Još 15 dana ostalo je do početka Mundijala, Argentina je jedan od favorita, ali u ovoj južnoamaeričkoj zemlji navijači strepe zbog vijesti o Lionelu Messiju koja je upravo stigla.

U okviru 14. kola francuske Ligue 1 PSG sutra gostuje kod Lorienta, ali na toj utakmici neće nastupiti Lionel Messi.

On je igrao u srijedu na gostovanju kod Juventusa u Torinu i upisao asistenciju u pobjedi od 1:2, no sada neće biti u konkurenciji za ligaški meč.

Francuski mediji prenose da je razlog izostanka povreda, odnosno upala Ahilove tetive, a Messi ne želi ništa da rizikuje i propustit će ovu utakmicu.

Na sreću po navijače Argentine, povreda nije ozbiljna i već kroz nekoliko dana Messi bi se trebao vratiti treninzima s timom.

Također, piše se i da se Messi zapravo već sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ta mu je to prioritet u odnosu na PSG.

Oglasi

Štaviše, Messi navodno ima klauzulu u ugovoru s PSG-om prema kojoj može ranije otići na pripreme Argentine, što bi mu omogućilo i da propusti posljednju utakmicu prije pauze, onu protiv Auxerrea.

Argentina ima planiran prijateljski meč za 16. novembar protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon toga slijedi Svjetsko prvenestvo gdje su Gaučosi u grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Messijev tim nastup na Mundijalu starta 22. novembra protiv Saudijske Arabije, meč s Meksikom igra se četiri dana kasnije, a završni meč grupe C protiv Poljske zakazan je za 30. novembar.

Ovo prvenstvo će biti posljednja šansa za Messija da podigne najveći fudbalski trofej, s obzirom na to da je i sam potvrdio da mu je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti