Messi: Nije bilo lako, ali zaslužili smo pobjedu
Tello i Messi slave

Spartak namučio Barcelonu

Messi: Nije bilo lako, ali zaslužili smo pobjedu

Edmir Škorić

Sasvim neočekivano je Barcelona morala sustizati gol zaostatka za Spartakom iz Moskve, ali na krilima sjajnog Lionela Messija na kraju je ipak upisala pobjedu (3:2).

Cristian Tello je doveo Katalonce u vodstvo u 14. minuti, Moskovljani uspjeli izjednaliti autogolom Danija Alvesa, a onda i povesti u 58. minuti pogotkom Romula.

 

Dvadesetak minuta prije kraja, trofejni klub iz Katalonije okreće rezultat u svoju korist. Lionel Messi u 71. minuti vraća stvari na početak, a Argetninac, koji jednostavno ne zna stati, donosi tri boda Barci svojim drugim golom u 80. minuti.

 

"Zaslužili smo pobjedu, ali stvarno je ovo bila teška utakmica", rekao je Messi okupljenim novinarima po okončanju utakmice, dodavši: "Nije lako kada igrate protiv momčadi koja se brani tako duboko i kada ne možete pronaći prostora".

 

"Oni su bili organizirani u svom šesnaestercu i imaju vrlo jake i brze napadačke koji mogu brzo stvoriti opasnost. Stvari su nam se zakomplicirale, igrali smo pod pritiskom, ali uspjeli smo da okrenemo rezultat i pobijedimo", dodao je omaleni napadač Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Barcelona je bez poraza u Evropi već 18 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.