Messi od 2014. godine iz slobodnjaka dao više golova od Juventusa, Reala, PSG-a, Liverpoola...

Nevjerovatna statistika Argentinca

Messi od 2014. godine iz slobodnjaka dao više golova od Juventusa, Reala, PSG-a, Liverpoola...

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su kao gosti slavili u gradskom derbiju protiv Espanyola sa 4:0, a još jednu fantastičnu partiju odigrao je Lionel Messi.

Za mnoge najbolji fudbaler svijeta sinoć je briljirao protiv gradskog rivala i meč je završio sa dva gola. No, ono što je interesantno jeste da je Messi oba gola postigao iz slobodnih udaraca, a oni su bili zaista spektakularni.

U prethodne četiri godine Messi ima nevjerovatnu statistku što se tiče golova iz slobodnih udaraca. Argentinac je od 2014. godine do danas postigao čak 19 golova iz slobodnjaka što je više od mnogih evropskih velikana.

Messi je postigao jedan gol više nego svi igrači Juventusa iz slobodnjaka od 2014. godine, a iza njega još su Real Madrid, Roma, Lyon, Bayern, Sampdoria, PSG, Monaco, Liverpool, Chelsea, Milan i mnogi drugi klubovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fotografija Barça BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi