Odlične vijesti za Lionela Messija
FOTO: EPA

Oporavak ide brže od očekivanog

Odlične vijesti za Lionela Messija

Haris Zilić

Dobre vijesti stižu za Lionel Messija. Medicinska služba PSG-a objavila je da mi se Messi prije vremena mogao vratiti na teren i to u derbiju protiv Brazila u sklopu kvalifikacija za SP 2022. godine.

Ovo su odlične vijesti za Argentinu, ali i PSG koji bi na Messijeve usluge mogao računati već nakon reprezentativne pauze, iako su prve prognoze govorile da bi mogao pauzirati do sredine decembra.

Podsjetimo, Messi je u derbiju protiv Lillea izašao na poluvremenu zbog porede zadnje lože. Prve prognoze nisu bile baš najbolje, ali novi pregledi su ohrabrili sve u PSG-u.

Ovo znači da bi Argentinac mogao biti spreman i za posljednje kolo grupne faze Lige prvaka koje se igra u prvoj sedmici decembra.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi od 2. septembra vuče povredu, najzad je sada u prestižnoj regenerativnoj klinici u madridu odradio preglede. Radi se o rutinskoj kuzultaciji s ljekarima i biostimulacijskom tretmanu. Messi je u spomenuti madridski klinički centar otišao i ljetos, prije nego što je potpisao za PSG.

Ova regenerativna klinika dobro je poznata igračima PSG-a, budući da se i Neymar tamo već dugo liječi. Nekoliko igrača iz španske La lige i košarkaške ACB lige imalo je isti tretman kao i Messi u ovom centru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti