Laporta: Daću sve od sebe da Messi ostane, prihod koji donosi važan je za klub
FOTO - EPA

Laporta: Daću sve od sebe da Messi ostane, prihod koji donosi važan je za klub

Adnan Beganović

Nekadašnji predsjednik i kandidat za novog predsjednika Barcelone, Joan Laporta, ukoliko pobijedi na izborima, daće sve od sebe da Lionela Messija zadrži u klubu.

Iako je sve izvjesniji Messijev odlazak iz Barcelone na kraju sezone, nekadašnji predsjednik ovog kluba, vjeruje da se stvari mogu promijeniti.

"Daću sve od sebe da Messi ostane u Barceloni. Da biste to garantovali, morate dati ozbiljnu ponudu. S Mesijem se treba odnositi s ljubavlju koju zaslužuje. Ponuda bi trebala biti financijski vrijedna, ali on i ako ostane, to neće biti zbog novca", rekao je Laoporta i dodao:

"Poznajem ga dobro, imam dobar odnos s njim. On nije jedan od onih koji su ovdje zbog novca. Naravno, bit će potrebna takmičarska ponuda sa sportskog gledišta, jer on je pobjednik, želi ponovno pobjeđivati s Barcelonom."

Na sve glasnije priče da sjajni Argentinac previše košta Barcelonu, Laporta je istakao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi košta oko 8% ukupnih troškova, ali ostvaruje 30% prihoda kluba. Leo je velika dobit za Barcelonu i prihod koji donosi vrlo je važan za klub. Donosi više nego što se troši na njeg", rekao je Laporta.


"

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijacci8787
Pa i gubite utakmice radi njega..Ne igra timski samo on hoce da rijesava utakmice, nije to vise stari Messi ne moze se vise isto..Garantujem kad bi njega prodali ili kad bi otisao da bi bila transformacija barse..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi