Messi otkrio ko je najteži defanzivac protiv kojeg je igrao: Jeste li čuli za njega?

Argentinac iznenadio odabirom

Messi otkrio ko je najteži defanzivac protiv kojeg je igrao: Jeste li čuli za njega?

Leo Messi važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg fudbalera svih vremena pa kad vas takav igrač pohvali da ste dobar defanzivac, onda je to najbolji kompliment koji možete dobiti. 

Zvijezda Barcelone govorila je u intervjuu za magazin DAZN o najtežem protivniku koji ga je ikada čuvao na fudbalskim terenima i tom prilikom je šokirao odabirom.

"Jedan igrač iz Girone, Maffeo (Pablo). On je pretjerivao", kazao je Messi misleći na to da je Maffeo bio baš naporan i dosadan, samim tim i težak rival dok ga je čuvao kao igrač koji je striktno bio zadužen za to.

Inače, Maffeo je 22-godišnji bek koji je član Stuttgarta, ali je u Gironi na posudbi. Inače, svojevremeno je bio član i Manchester Cityja u kojem nije dobijao šansu za igru pa je često išao na posudbe upravo u Gironu.

Ipak, obzirom da je još uvijek vrlo mlad predviđa mu se dobra karijera, a ove sezone je standardan u Segundi gdje je upisao 19 utakmica i zabilježio dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi dodaje da mu nikada nije smetalo što su protivnički defanzivci agresivni, sve dok mu ne oduzimaju loptu.

"Nikada se nisam žalio na to. Mislim da su kontakti i udarci sastavni dio fudbala. Smeta mi jedino kada onaj koji startuje ima lošu namjeru. Ako to nije slučaj, onda su te stvari sastavni dio igre i ne uzimam to za zlo", poručio je Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
A ja mislio Bešić !
8 1
zvjezdan10
ne sjeca se kad ga je besic u dzep stavio na SP , da ga bičakčić ne obori što je messi iskoristio ne bi ništa protiv nas napravio
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti