Nekad je izgledalo nemoguće, danas je moguće: Messijev gol za historiju!

Pretekao Pelea

Nekad je izgledalo nemoguće, danas je moguće: Messijev gol za historiju!

Edmir Škorić

Barcelona je slavila s 3:0 na gostovanju kod Valladolid, a u strijelce se upisao i Lionel Messi.

Argentinac je uspio da uradi ono što se čekalo decenijama - pretekao je slavnog Brazilca Pelea po broju pogodaka postignutih u dresu jednog kluba.

Pele je za Santos postigao 643 gola, a Messi je protiv Valladolida postigao 644. pogodak u dresu katalonskog diva, nekoliko dana nakon što je uspio da izjednači rekord Pelea.

Treći na listi je Gerd Muller koji je postigao 570 golova za Bayern.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pele čestitao Messiju: Priče poput naše su rijetkost u nogometu, divim ti se

Nakon što je Messi protiv Valencije u 2:2 remiju na Camp Nou postigao 643. gol i tako se izjednačio s Peleom, kojeg je nekoliko dana kasnije nadmašio, Brazilac mu je uputio poruku putem društvenih mreža.

"Kad je tvoje srce puno ljubavi, teško je promijeniti put. Baš kao i ti, znam kako je nositi isti dres svaki dan. Kao i ti, znam da nijedno mjesto nije tako dobro kao ono u kojem se osjećaš kao kod kuće. Čestitam na povijesnom rekordu, Lionel. Čestitam na prekrasnoj karijeri u Barceloni. Priče poput naše, da volimo momčad toliko dugo, nažalost su rijetkost u nogometu. Divim ti se", napisao je Pele.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Dati ovoliko golova na današnjem vaktu bi se trebalo brojati x2 ako se usporedi sa vremenom kad je igrao Pele.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi