Messi savjetuje čelnike Barce koje igrače trebaju prodati

Vjeruje da oni više nemaju mjesta na Nou Campu

Messi savjetuje čelnike Barce koje igrače trebaju prodati

Endin Čaušević

Barcelona će ovog ljeta sigurno dovesti nekoliko novih pojačanja, a jasno je da će biti i mnogo odlazaka s Nou Campa.

Novi trener katalonskog kluba Ernesto Valverde pred sobom ima zaista težak zadatak da Barceloni naredne sezone pokuša donijeti što više titula. Za to su mu potrebna pojačanja koja su već najavljena, a jasno je da će i nekoliko igrača napustiti Barcu.

Prema pisanju španskog Don Balona, Lionel Messi odlučio je da "pomogne" u odluci kojim igračima više nije mjesto u ovom klubu. Navodno, argentinski fudbaler je poručio čelnicima kluba da što prije prodaju Ardu Turana, Munira, Thomasa Vermaelena i Andrea Gomesa jer prema njegovom mišljenju oni nisu kalibar za ovaj klub.

Barcelona bi od ovih transfera mogla zaraditi oko 70 miliona eura što bi im uveliko pomoglo u dovođenju novih igrača. Poznato je da se na meti Barce nalaze Marco Verratti i Hector Bellerin, ali najvjerovatnije da oni neće biti jedina pojačanja ukoliko ih Barcelona uspije dovesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi