Messi: Sve rekorde zamijenio bih za trofej s Argentinom

Želi obradovati naciju

Messi: Sve rekorde zamijenio bih za trofej s Argentinom

Edmir Škorić

Lionel Messi, ponajbolji nogometaš današnjice, dao bi sve što je osvojio za naslov prvaka svijeta s Argentinom.

Messiju se obično prebacuje kako ni približno ne igra dobro za Argentinu kao što igra za Barcelonu. Doduše, natjecanja su drugačija, suigrači također, pa se donekle Messija može razumjeti. 

Očito je i samom omalenom Argentincu dojadilo slušati takve priče. Želi konačno napraviti nešto konkretno za svoju zemlju i podariti joj naslov svjetskog prvaka.

"Sve bih svoje rekorde zamijenio za to da argentinska reprezentacija bude prvak i ostavi trag u povijesti. Želim da učinim sretnima ljude u Argentini. To je, ipak, moja domovina, moja obitelj", istkao je Messi u svojoj knjizi "Messi, The Patriot".

Otkrio je i jednu zanimljivost. Naime, imao je priliku da igra za reprezentaciju Španije, no nije se previše dvoumio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neformalno su me pitali želim li igrati za Španiju, no uvijek sam govorio da želim igrati za svoju domovinu. Samo dres Argentine želim da nosim", priznao je.

Njegova Argentina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igra u grupi F zajedno s BiH, Nigerijom i Iranom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.