Messi večeras ulazi u historiju?

U prilici da postane prvi igrač sa četiri Zlatne lopte

Messi večeras ulazi u historiju?

A. Haznadarević

Večeras će u Cirihu biti upriličena svečanost dodjeljenja Zlatne lopte - najprestižnije nagrade u svijetu fudbala.

Laskavo priznanje koje dodjeljuju krovna fudbalska organizacija FIFA i ugledni sportski magazin L'Equipe, u prilici su dobiti trojica velikana, od kojih se svakako izdvaja ime Lionela Messija.

 

Sjajni Argentinac u svojim vitrinama ima već tri Zlatne lopte, koje je osvajao 2009., 2010. i 2011. godine, te se nalazi rame uz rame sa veličinama kakve su Johan Cruyff, Michael Platini i Marco van Basten, koji su po tri puta osvajali ovo priznanje.

 

Inače, Lionel Messi je daleko najveći favorit za osvajanje nagrade, ispred Cristiana Ronalda i Andresa Inieste, a njegov 91 pogodak u protekloj godini dovoljno govori za sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.