Nakon hladnokrvnog pozdrava nastala je fotografija za sva vremena
Lionel Messi i Cristiano Ronaldo na kraju su ipak imali zagrljaj koji kamera nije uhvatila (Foto: Screenshot)

Vjerovatno i posljednja zajednička na terenu

Nakon hladnokrvnog pozdrava nastala je fotografija za sva vremena

M. Šljivak

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo danas su ponovo na suprotnim stranama u duelu francuskog PSG-a i All Star ekipe prvenstva Saudijske Arabije, a njihov duel izaziva pažnju cijelog svijeta.

Dvojica velikana svjetskog fudbala Lionel Messi i Cristiano Ronaldo godinama su vodili bitke jedan protiv drugog, kako na terenu, tako i van njega u osvajanju nagrada.

Večerašnji susret dvije legende prošao je poprilično hladnokrvno. Kamera je prikazala pozdrav pred utakmicu, ali se potom desio zanimljiv trenutak.

Neposredno pred početak utakmice došlo je i do zagrljaja. Fudbalski genijalci su stali jedan kraj drugog i pokazali su da rivalstvo itekako zna biti zdravo.

Cristiano je u kontroverznom intervjuu kojeg je dao Piersu Morganu iskazao veliko poštovanje Messiju za sve što je učinio za fudbal.

Oglasi

"Messi? Čovjek kojeg nevjerovatno poštujem, posebno zbog načina na koji uvijek govori o meni. Čak i naše supruge imaju veliko međusobno poštovanje. Odnos je fenomenalan", rekao je Ronaldo i nastavlja:

"On je nevjerovatan igrač. Mađioničar. Dijelili smo pozornicu 16 godina. Zamislite - 16 godina. Imam odličan odnos s njim. Veliki čovjek koji je napravio velike stvari za fudbal", rekao je Ronaldo.

Iako je prvi susret večeras bio nešto hladniji nema dileme da između ove dvojice vlada ogromno poštovanje jer se ipak radi o fudbalskim čarobnjacima.

Vjerovatno će godinama nakon okončanja njihovih karijera biti pitanja o tome ko je bio bolji. Ta tema se već godinama bezuspješno načinje jer dosta je stvari u kojima se ovaj duo razlikuje.

Zato su ove scene kao pred početak utakmice u Rijadu nešto što će se pamtiti i zauvijek će ostati upamćene kod istinskih ljubitelja fudbala.

Sva ostala prepucavanja o tome ko je bolji i je li neko od njih najbolji svih vremena, definitivno treba ostaviti po strani.

Top Komentari

Ecosport
Ne treba ostaviti po strani, nema smisla o tome pričati kad je Messi uvijek bio, a i prije mjesec dana potvrdio da je miljama bolji od Penalda, kao i da je najbolji svih vremena.
9 17
denimen9
Roladno dao dva gola, Messi jedan, dakle Ronaldo je GOAT.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi