PSG "masno" plaća Messija, ali cifra koju zarade zbog njega je nevjerovatna

Isplati se

PSG "masno" plaća Messija, ali cifra koju zarade zbog njega je nevjerovatna

E. Oštraković

Lionel Messi je prošle godine prešao u Paris Saint-Germain, a efekat njegovog dovođenja je već očigledan.

Naime, PSG je tako za godinu dana zaradio 700 miliona eura, a jedini razlog zarade, kako navodi Marca, jeste dovođenje Lionela Messija.

Klub je većinu novca zaradio od marketinških ugovora, jer je dolazak Messija privukao nove sponzore, ali i bolje ugovore postojećih sponzora.

Naravno, porasla je i prodaja dresova, što je sasvim logično, jer su svi htjeli imati svoj dres sa Messijevim imenom na leđima.

Kako prenose španski mediji, zahtjevi za dresovima porasli su oko 40 posto nakon što je Messi došao u Paris Saint-Germain, a više od milion ih je prodano po cijeno od oko 160 eura.

Naravno klub ne dobija punu cifru od zarade, ali sigurno je da su zaradili dosta više nego što je to bio slučaj ranije.

U klubu su naravno najviše radosni zbog bogatijih ugovora sa sponzorima, te dolaskom novih sponzora nakon potpisa Messija.

Tako je njegovo dovođenje, osim igre na zelenom terenu, bio i odlično odrađen marketinški trik kluba iz Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pitanje je kako bi u PSG-u podnijeli odlazak Messija, a sve se više govori o njegovom povratku u redove Barcelone.

Ipak, kako je sam potvrdio, Messi nikakvu odluku neće donositi u ovoj godini, a navodno će sve biti sasvim jasno u januaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi