Messi je apsolutni genije, a za to se pojavio još jedan dokaz

Izjava koja dovoljno govori

Messi je apsolutni genije, a za to se pojavio još jedan dokaz

Eldar Ganibegović

Lionel Messi jedan je od najboljih fudbalera u historiji fudbala, a po mišljenju mnogih i najbolji.

Messi pod fudbalskim nebom traje već skoro dvije decenije, a ono što radi s loptom i šta je kroz karijeru sve postigao je teško i nabrojati i opisati.

O njemu je sada pohvalno govorio i bivši selektor reprezentacije Argentine, Jorge Sampaoli, koji je Argentinu vodio od juna 2017. do jula 2018. godine kada su ispali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji od Francuske.

Tako je trener koji je također proveo vrijeme u timovima kao što su Olympique Marseille, Atletico Mineiro, Santos ili Sevilla imao priliku trenirati Lionela Messija.

Sampaoli je progovorio o iskustvu treniranja zvijezde Paris Saint Germaina i otkrio detalj koji Messija pretvara u pravog genijalca.

"Trenirati Messija znači trenirati genija. On je iznad svega, čak zna kada će momčad izgubiti ili pobijediti. U dva pogleda, govori vam tačno šta se događa. On je tihi vođa, ali razumije šta će se dogoditi.

On zna kada momčad nema šanse za pobjedu. Osim svojih tehničkih vještina, on zna čitati igru, zato je genij", rekao je Jorge Sampaoli, prenosi Goal.

Inače, Messi je prije nekoliko dana postavio novi rekord za anale fudbala. Naime, Argentinac je nakon pogotka protiv Lyona postao igrač s najviše golova u historiji, ako se ne računaju golovi iz penala.

Tako je on došao do cifre od 672. Prije pogotka protiv Lyona, Argentinac je bio izjednačen s Cristianom Ronaldom i Peleom, koji su zabili po 671 gol, izuzimajući penale.

Sampaolija što se tiče, on je trenutno bez posla nakon što je napustio Marseille gdje je trenirao našeg Seada Kolašinca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi