Messi izdvojio četiri imena koja zaslužuju Zlatnu loptu
Foto - Screenshot

Argentinac o izboru najboljeg na svijetu

Messi izdvojio četiri imena koja zaslužuju Zlatnu loptu

M. Šljivak

France Football saopštio je danas imena 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, nagrade za najboljeg fudbalera svijeta.

Naravno, među kandidatima je i šestostruki osvajač Lionel Messi koji je i posljednji pobjednik iz 2019. godine.

Ove godine Messi će gotovo sigurno biti u užoj konkurenciji za nagradu, ali konkurencija će biti zaista velika.

Messi je u razgovoru za L'Equipe otkrio četiri imena za koje smatra da bi bez ikakvih problema mogli ponijeti nagradu za najboljeg na svijetu.

"U mom timu su dvojica za koje bih glasao. To su Neymar i Kylian Mbappe", rekao je Messi i nastavio je:

"Zatim je tu i Robert Lewandowski, koji je imao fenomenalnu godinu, kao i sjajni Karim Benzema", rekao je Messi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ko će osvojiti nagradu za najboljeg na svijetu saznat ćemo 29. novembra, a prije toga će se skratiti lista na tri imena.

Top Komentari

denimen9
Benzemi ide lopta, lik je najbolji
10 25
user1607499935
Sviđalo se nekome ili ne, Levandovski sigurno neće dobiti zlatnu loptu. Nikada neću zaboraviti da je Mesi i 2016 i 2017 godine bio najbolji po svim statistickim parametrima pa nije dobijao zlatnu loptu, a imao je još bolje brojke nego sto Levandovski ima sada. Bilo je vaznije sto je Ronaldo osvajao LP uz pomoc sudija i to je bilo vaznije od Mesijeve Spanske lige. Statistika je tada bila nebitna. Jasno je da je ni Levandovski neće dobiti sada. Trofej sa reprezentacijom i Messijev nastup na Copa Americi je bitan gdje je bio najbolji strijelac, asistent i igrač takmičenja. Osim toga Messi je i sada po gotov svim statistikama ispred Levandovskog. Stvorene šanse suigračima, asistencije, driblinzi. Leva je bolji samo po golovima. To se nikako ne može porediti sa 2016 i 2017 kada je Mesi bio bolji od Ronalda u svemu ali nije dobijao zlatnu loptu. Još je Mesi tada bio popularan kao i Ronaldo i opet ništa. Šanse da "neki tamo" Levandovski sada dobije zlatnu loptu pored jednog Mesija su veoma male, gotov pa nikakve. Na kraju, kvota na Mesija je 1,6, a na Levu cak 6. Sve je jasno.
20 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi