Messi: Znao sam da je Bog s nama

Lionel nakon pobjede

Messi: Znao sam da je Bog s nama

Edmir Škorić

Lionel Messi i Marcos Rojo pogađali su večeras za pobjedu Argentine nad Nigerijom (2:1) u 3. kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Argentini je trebalo čudo i ona je došla do čuda. Dobila je Nigeriju, preživjela je Island koji je izgubio od Hrvatske, pa je na kraju prošla u osminu finala.

Do 86. minute Nigerija je bila druga, a onda Rojo na ubačaj Mercada zabija za neviđeno slavlje Gaučosa, koji su prethodno poveli golom Lea Messija u 14. minuti.

Bio je to Messijev prvi gol na Mundijalu, a nakon meča je istakao da je vjerovao u Boga i da je znao da je on s njim i saigračima večeras.

"Bili smo uvjereni da ćemo pobijediti ovaj meč. Čudesno je da smo uspjeli na ovom putu, naša radost je zaslužena. Znao sam da je Bog s nama i da nas ne bi napustio", poručio je Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina će se za četvrtfinale boriti s Francuskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi