Nije krv voda: Messijev rođak pogodio za pobjedu pa dobio najnaivniji crveni karton ikada

Da li je moguće?

Nije krv voda: Messijev rođak pogodio za pobjedu pa dobio najnaivniji crveni karton ikada

S. Grebović

Lioneli Messi je pred kraj utakmice finala Superkupa Španije protiv Bilbaa zaradio prvi crveni karton u karijeri u dresu Blaugrane nakon 753 utakmice.

Argentinac je tom prilikom laktom udario u glavu Asiera Villalibrea nakon čega mu je glavni sudija meča poslije gledanja VAR-a pokazao direktan crveni karton.

Dok smo gledali Messija u izdanju u kojem nismo navikli, istu tu noć je njegov rođak Emanuel Biancucchi također pocrvenio, ali ne nakon prekršaja.

Tridesetdvogodišnji Biancucchi je član brazilskog drugoligaša Vila Nove sa kojom je u nedelju veče slavio minimalnim rezultatom na gostovanju kod Ituana. Strijelac jedinog gola na toj utakmici bio je upravo on, ali je mrlju na sjajnu partiju tu noć bacio samo minut poslije kada je zaradio drugi žuti odnosno crveni karton, jer je prilikom proslave gola skinuo dres.

" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" allowfullscreen="">

Bizarno, da bizarnije ne može biti, no ipak njegovi saigrači su od tog 77. minuta uspjeli sačuvati prednost i slaviti veliku pobjedu.

Emanuel Biancucchi Cuccittini je daleko manje poznat od svog rođaka. Kroz čitavu karijeru uglavnom je nastupao za niželigaške klubove, a trenutno sa Vila Novom nastupa u brazilskoj Seriji C.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti