Messina: Skupo plaćamo grešku Gallinarija

Selektor Italije razočaran potezom Gallinarija

Messina: Skupo plaćamo grešku Gallinarija

D. Rakanović

Selektor italijanske košarkaške reprezentacije Ettore Messina razočaran je potezom Danila Gallinarija u meču protiv Holandije. 

Podsjetimo, Galinari se potukao sa centrom Holandije Jitom Kokom poslije duela pod košem.   

Naime, Holanđaniin je prilikom borbe za poziciju udario Gallinarija po licu, a Italijan mu nije ostao dužan, te je odmah nasrnuo na njega i udario ga šakom. 

Italijan je slomio metakarpalnu kost, zbog čega će morati pauzirati 40 dana i tako će propustiti ovogodišnji Eurobasket. 

"Danilo je napravio veoma ozbiljnu grešku, jer koncept da 'uzmeš pravdu u svoje ruke' ne može da se dijeli, pogotovo kada ste dio tima i imate odgovornost i prema drugima. Sada je to iza nas, ali greške se uvijek skupo plaćaju i ovu ćemo zajedno morati da platimo. Siguran sam da će Danilo mnogo naučiti iz ovoga što se dogodilo i da će slijedeći put, kada bude oblačio dres reprezentacije, učiniti sve da doprinese timu", poručio je Messina i dodao: 

"On se izvinio, ali nisam želio razgovarati s njim o incidentu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi