Mesut Ozil i bizaran ili možda previše genijalan prijedlog koji je dao Arsenalu

Na sve je mislio

Mesut Ozil i bizaran ili možda previše genijalan prijedlog koji je dao Arsenalu

E. Škorić

Mesut Ozil dao je uistinu bizaran prijedlog Arsenalu. Njemački playmaker želi napustiti klub ove zime, ali zauzvrat traži novčanu naknadu.

On ima ugovor s Arsenalom do ljeta ove godine, ali već radi na transferu u Fenerbahče. E sada, Ozil bi da ode kao slobodan igrač, odnosno bez odštete, a uz to ne želi da se odrekne onoga što mu po ugovoru pripada.

Došao je tako Nijemac na sljedeću ideju. Arsenalu predlaže da mu umjesto 350.000 funti sedmično do ljeta 2021. godine, plaća 68.000 funti do 2023. godine.

Dakle, Ozil daje londonskom klubu mogućnost da na jedan duži period otplati njegove plate, a on bi uz to dobijao novac koji će mu pripadati po ugovoru s Fenerbahčeom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da konkretnije pojasnimo, on je Arsenalu dao mogućnost da mjesečno u manjim iznosima isplaćuje njegove plate, a on će zauzvrat dobiti priliku da bez odštete ove zime pređe u redove istanbulskog velikana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ga_Zi_JA
PODRSKA za MUMINA OZILA, da se izbori za NOVI TROGODISNJI POBOLJSANI ugovor u 56SNALU..
3 6
user1604593678
Volio bih znati ko je ovaj gazija da ga malo istamburam,vjerovatno neki klinjo. **** mu 56senal sve porijeklo njegovo.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi