Metalleghe na Želju bez Selimovića, vraća se Benović

Jajčani nakon Veleža putuju na Grbavicu

Metalleghe na Želju bez Selimovića, vraća se Benović

Samir Mlaćo

Nakon što su jučer izbačeni iz Kupa BiH porazom od mostarskog Veleža (1:2) u NK Metalleghe okrenuli su se nedjeljnom duelu protiv sarajevskog Željezničara. 

Jajčani su jučer razočarali svoje navijače koji su se nadali pobjedi kao nagradi za prvu zvaničnu utakmicu na Mračaju nakon četiri mjeseca, ali to se na kraju nije desilo.

Metalleghe se nakon devet odigranih kola nalazi tek na desetom mjestu i nimalo zavidnoj situaciji, a Željezničar je pod trenerskom palicom Slavka Petrovića konačno proigrao što pokazuje i jučerašnja visoka pobjeda nad niželigašom Brotnjom od 7:0.

Šef struke popularnih Kraljeva iz Jajca Nermin Bašić u ovom susretu neće moći računati na iskusnog Vernesa Selimovića (33) koji je protiv Slobode zaradio treći žuti karton. U konkurenciji za ovaj meč će biti Vukašin Benović koji se odslužio kaznu crvenog kartona dobijenog na Pecari protiv Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da će ovo biti prva zvanična utakmica Željezničara i Metalleghea, s obzirom da su do sada odigrali samo jednu prijateljsku, tačnije generalku uoči početka ove sezone. Bilo je 1:1, a za Metalleghe je pogodio bivši član Željezničara Sulejman Smajić, dok je za Plave sa Grbavice  strijelac bio Dženis Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi