Bašić: Velež je veliko ime, kup shvatamo ozbiljno

Trener Metalleghea pred kup susret

Bašić: Velež je veliko ime, kup shvatamo ozbiljno

Samir Mlaćo

Odmah nakon remija sa Slobodom (0:0), nogometaši Metalleghea okrenuli su se susretu 1/16 finala Kupa BiH u kojem će sutra snage odmjeriti sa mostarskim Veležom. 

Popularnim Kraljevima i ne cvjetaju ruže nakon sjajnog otvaranja debitantske sezone u BH Telecom Premijer ligi, ali šta tek reći za Velež koji u Prvoj ligi Federacije zauzima tek 15. mjesto i nakon sedam kola ima samo tri boda.

 

Jajčani jesu favoriti, ali očekuje se teška utakmica. Zanimljivo da će Metalleghe nakon skoro četiri mjeseca svoju zvaničnu domaću utakmicu odigrati u Jajcu na svom Mračaju, pa se očekuje i lijepa podrška sa tribina.

"Naš protivnik u Kupu je veliko ime BH nogometa i sa maksimalnim uvažavanjem i respektom ulazimo u ovaj susret. Kup takmičenje shvatamo ozbiljno i drago nam je što napokon  igramo u Jajcu bez obzira na loš travnjak na kojem neće biti kvalitetne igre. Biti će velikih promjena u ekipi s obzirom da smo u nedjelju imali tešku i zahtjevnu utakmicu. Ova utakmica protiv Veleža će dobro doći igračima koji su do sada manje igrali. Naša postava u Kup duelu sigurno će biti kvalitetna i borbena, te se nadam prolasku u osminu finala kupa BIH", kazao je u najavi utakmice Nermin Bašić, trener Metalleghea.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji meč na Mračaju igra se sa početkom u 16 sati,  a Bašić neće moći računati na pocrvenjelog Vukašina Benovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi