Metalurg Donetsk prejak za Zoryju, Šunjić igrao 70 minuta

Premier liga Ukrajine

Metalurg Donetsk prejak za Zoryju, Šunjić igrao 70 minuta

Metalurg Donetsk bio je prejak za Zoryju Tonija Šunjića u današnjem meču 19. kola Premier lige Ukrajine. Gosti iz Donetska prototnjali su krou Lugansk pobijedivši rezultatom 4:0, a detalj koji je vjerovatno dosta uticao na konačan rezultat bilo je isključenje fudbalera Zoryje Grytsaya već u 19. minutu susreta. 

Metalurg je nakon pola sata igre poveo sa 1:0, a pogodak je postigao Ghazaryan. Tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:2, a pogodak je postigao Checher.

U drugom poluvremenu gosti su postigli još dva pogotka. Dilemu oko pobjednika ako je ikako i postojala otklonio je Moraes u 53. minutu pogotkom za 3:0, da bi tačku na i stavio Makrides pet minuta kasnije.

Toni Šunjić zamijenjen je u 70. minutu, a u 22. minutu zaradio je i žuti karton. Zorya je osmoplasirani tim na tabeli sa 25 bodova, dok je Metalurg šesti sa dva boda više.

Premier liga Ukrajine, 19. kolo:

Zorya – Metalurg Donetsk 0:4 (Ghazaryan 31., Checher 34., Moraes 53., Makrids 58.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.