Metalurg gotovo odbranio titulu

Ubjedljivi protiv Vardara

Metalurg gotovo odbranio titulu

Adnan Beganović

U derbiju makedonskog rukometnog prvenstva Metalurg je kao domaćin sa ubjedljivih 26:17 savladao Vardar, pa je pitanje prvaka gotovo rješeno.

Naime, Vardaru je u revanšu potrebna pobjeda od deset golova razlike, što je po svemu viđenom u ovoj sezoni gotovo nemoguće.

Vardar je derbi sjajno otvorio i većim dijelom prvog poluvremena bio je u vodstvu, a izabranici Veselina Vujovića na odmor su otišli sa golom viška (11:10).

Međutim, Metalurg fenomenalno otvara drugo poluvrijeme  i serijom 6:0 rezultat preokreće u svoju korist. Do kraja utakmica izabranici Line Červara povećali su prednost i praktično su odbranili titulu najbolje makedonske momčadi.

Kod Metalurga najefikasniji su bili Mojsoski sa 8, te Marković sa 5 golova, dok je kod Vardara Lazarov sa 5 golova bio najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.