Metalurg na korak do Lige prvaka

Metalurg na korak do Lige prvaka

Adnan Beganović

U prvom susretu kvalifikacija za Ligu prvaka Metalurg je na domaćem terenu savladao Szeged sa 26:16, te se tako gotovo plasirao u elitno rukometno klupsko takmičenje.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu igru, a na odmor su rukometaši makedonskog predstavnika otišli sa zalihom od dva gola (13:11).

No u drugom dijelu se budi Stanić, zaključava svoj gol i prednost Metalurga iz minuta u minut sve više raste, za konačnih 26:16.

Manaskov sa šest, te Vugrinec sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod Metalurga, dok je Ančin sa pet pogodaka bio najefikasniji kod Szegeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.