Metalurg na korak od četvrtfinala Lige prvaka

Veliki uspjeh Makedonaca

Metalurg na korak od četvrtfinala Lige prvaka

Midhat Šljivak

Rukometaši Metalurga iz Skoplja savladali su danas na gostovanju u Minsku ekipu Dinama 26:23, te su došli na korak od plasmana među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka.

Na otvaranju utakmice Metalurg je sjajnom odbranom zaustavio domaće rukometaše na samo dva gola u prvih deset minuta 5:2. Ipak, uspio se Dinamo vratiti u igru, te je veći dio prvog poluvremena bio dosta izjednačen. Na tri minute do kraja poluvremena bilo je 12:12, ali je Metalurg ponovo sjajnom odbranom uspio da ne primi gol, a dali su dva, pa su na odom otišli sa dva gola prednosti 14:12.

I u nastavku izabranici Line Červara su igrali doista odlično. Imali su u nekoliko navrata prednost od četiri gola, a na kraju su sasvim zasluženo slavili pobjedu od tri gola razlike, te su na korak od plasmana u četvrtfinale.

Naumče Mojsovski je predvodio Metalurg u ovom susretu sa sevet postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.