Metalurg odbranio titulu

Ponovo bolji od Vardara

Metalurg odbranio titulu

Adnan Beganović

Rukometaši Metalurga odbranili su titulu najbolje makedonske momčadi. Naime, i u drugom ligaškom okršaju Metalurg je savladao Vardar (20:16), pa je su na taj način izabranici Line Červara stigli do novog trofeja.

Podsjetimo, u prvom susretu Metalurg je sa ubjedljivih 26:17 savladao Vardar, pa je izabranicima Veselina Vujovića za titulu trebala pobjeda od deset razlike.

Međutim, izabranici Line Červara i u drugom susretu su upisali pobjedu, a do iste su je vodili Kozlina i Mirkulovski, koji su postigli po četiri gola, te sjajni golman Stanić, koji je imao 16 uspješnih intervencija. Kod Vardara najefikasniji je bio Marković sa 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.