Metalurg slavio u derbiju, Červar operisan

Rukometno prvenstvo Makedonije

Metalurg slavio u derbiju, Červar operisan

Adnan Beganović

U derbiju rukometnog prvenstva Makedonije, Metalurg kojeg s klupe predvodi Lino Červar bio je bolji od Vardara na čijoj klupi sjedi Veselin Vujović.

Metalurg je u derbiju makedonskog prvenstva lakše od očekivanog svladao svog najvećeg suparnika za titulu. Rezultat na kraju utakmice glasio je 28:22 za izabranike Line Červara, ali ono što je obilježilo ovu utakmicu nije sjajan igra Metalurga nego povreda njihovog stratega.

Naime, prilikom jedne reakcije u 56. minuti susreta hrvatski selektor se okliznuo i pao na ruku. Došlo je do otvorenog preloma ruke, a Červar je na nosilima iznesen sa terena i prevezen u skopsku bolnicu gdje je sinoć i operisan.

U dresu Metalurga najefikasniji su bili Mojsoski sa 10 i Ćuruvija sa 6 pogodaka, dok je sa 6 golova Angelovski bio najbolji strijelac kod Vardara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.