Metličić potpisao za slovenski Celje

Nakon pet sezona provedenih u Španiji

Metličić potpisao za slovenski Celje

Edmir Škorić

Petar Metličić, nekadašnji kapiten hrvatske rukometne selekcije, od danas je i službeno novi član slovenskog Celja Pivovarne Laško.

Slovenski klub je potvrdio ovaj transfer, prema kojem će 33-godišnji desni vanjski igrač dres Celja nositi naredne dvije sezone. Metličić će se tako pridružiti sunarodnjacima Mirku Aliloviću (golman), te Zvonimiru Serdarušiću (trener).

Podsjetimo, Metličić je pet sezona igrao u Ciudad Realu, a ranije bio član i Adeam Leona, Metkovića i Splita.

"Iznimno mi je drago što dolazim u Celje jer se radi o klubu s visokim ambicijama. Igrat ću sa sjajnim suigračima, a vodit će me trener koji me cijeni i puno očekuje od mene",  rekao je Metličić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti