Turci približili Lille tituli prvaka
Foto - Screenshot

Yilmaz i Celik pogađali za pobjedu

Turci približili Lille tituli prvaka

M. Šljivak

Ekipa Lillea savladala je večeras na gostovanju ekipu Metza sa 2:0 i napravila je novi korak ka tituli prvaka Francuske.

Nakon što ih je 2011. godine Rudi Garcia odveo do trećeg naslova prvaka u historiji, to bi deset godina kasnije mogao ponoviti Christophe Galtier.

Lille je večeras u 32. kolu Ligue 1 stigao do velika tri boda na gostovanju kod Metza, a prema tituli ovaj tim vode turski fudbaleri.

Burak Yilmaz je u 60. minuti zabio za 0:1, dok je tačku na utakmicu stavio Zeki Celik koji je pogodio za 0:2 u 89. minuti.

Vrijedi svakako izdvojiti odbranjeni penal Mikea Maignana u 17. minuti i sjajni golman je još jednom pokazao svoj kvalitet.

Maignan je imao još nekoliko dobrih odbrana, pa je Lille stigao do velika tri boda i imaju šest bodova više od PSG-a koji svoj meč 32. kola igra sutra protv Strabourga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 32. kolo:

Metz - Lille 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi