PSG izgubio od direktnog rivala u borbi za titulu, Neymar isključen
Foto - EPA

Lille slavio u Parizu

PSG izgubio od direktnog rivala u borbi za titulu, Neymar isključen

M. Šljivak

Lille je u velikom derbiju 31. kola Ligue 1 na Parku Prinčeva savladao PSG sa 1:0 i došao je do velika tri boda u borbi za titulu prvaka.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 20. minuti meča. Jonathan David zabio je pogodak za prednost gostiju od 0:1, a zatim je uslijedila sjajna defanziva gostiju.

Pokušavao je PSG na sve načine da dođe do izjednačenja. Imali su šansi, Lille je stvarao prilike iz kontri, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Sudija Benoit Bastien podijelio je veliki broj žutih kartona, a u finišu meča isključeni su Neymar i Djalo.

[twitter]https://twitter.com/theximpostor/status/1378390137894277120[/twitter]

Lille je na vrhu Ligue 1 sa 66 bodova na sedam utakmica prije kraja, a u borbi za titulu su još PSG (63), Monaco (62) i Lyon (60).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 31. kolo:

PSG - Lille 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi