Mezokovesd odbio ponudu za Jurinu, on se odužio golom, ali Puškaš Akademija kući odnijela bodove

Mađarsko prvenstvo

Mezokovesd odbio ponudu za Jurinu, on se odužio golom, ali Puškaš Akademija kući odnijela bodove

Adnan Beganović

U vikendu iza nas igrane su utakmice 19. kola mađarskog fudbalskog prvenstva nakon kojeg je došlo do promjene na samom vrhu tabele.

Naime, Puškaš Akademija je na gostovanju savladala Mezokovesda te je zahvaljujući porazu Fernecvaroša preuzela prvo mjesto na tabeli.

Sjajno su fudbaleri Puškaš Akademije otvorili meč protiv Mezokovesda i u 14. minuti su povelili preko Baluta. Isti igrač je u 64. minuti uduplao prednost, da bi četiri minute kasnije bosanskohercegovački napadač za kojeg je Mezokovesd odbio ponudu iz Južne Koreje (Pohang Steelers), Marin Jurina, smanjio na 1:2.

Ipak do kraja se rezultat nije mijenjao, a osim Jurine za domaće je minutažu upisao i Dino Beširović, koji je u igru ušao u 46. minuti.

Veliku pobjedu ostvario je Paksi na gostovanju kod favoriziranog Ferencvaroša. Slavio je sa ubjedljivih 3:0, a za domaće su od prve minute igrali Adnan Kovačević i Stjepan Lončar, dok je Muhamed Bešić u igru ušao u drugom dijelu.

Do veoma važne pobjede u borbi za sami vrh stigla je Kisvarda, čije boje brani bosanskohercegovački napadač Jasmin Mešanović. Na svom terenu rezultatom 3:2 je savladala Honved, a Mešanović je igrao do 88. minute.

MOL Fehervar je poražen na domaćem terenu od Debrecena, a Kenan Kodro je nosio kapitensu traku u domaćoj ekipi. Zalaegerszeg je slavio na gostovanju kod MTK (2:0), dok je Gyirot upisao domaću pobjedu protiv Ujpešta (1:0).

Na tabeli nakon 19 kola vodi Puškaš Akademija sa 40 bodova, dok Ferencvaroš i Kisvarda imaju po dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi