"Mi smo sada trenerski tandem Slobode, valja nam obući čizme i sići u rudnik"
Potpuni nadzor nad ekipom i ulogu tim menadžera Slobode će imati Smajić, dok će Bošnjaković biti trener.

Milenko Bošnjaković za SportSport.ba

"Mi smo sada trenerski tandem Slobode, valja nam obući čizme i sići u rudnik"

Večeras su pristigle informacije o promjenama na kormilu tuzlanske Slobode. Naime, Tušanj je napustio Slavko Petrović, srbijanski stručnjak koji je prošlog ljeta preuzeo Slobodu, a sada će njegovo mjesto preuzeti trenerski dvojac.

Nakon što su se prvobitno pojavile informacije da je novi trener Slobode Admir Smajić, vrlo brzo su se pojavili navodi da je zapravo novi šef struke Tuzlaka Milenko Bošnjaković.

Tačno je, međutim, da će ovaj dvojac zajedničkim snagama predvoditi Slobodu u novoj sezoni Premijer lige BiH. Admir Smajić će imati poziciju "tim menadžera", dok će trener biti Milenko Bošnjaković.

"Ne, neću ja biti glavni trener, to je pogrešno prenešeno. Ovdje se radi o trenerskom tandemu. Dakle, trenerski tandem Smajić - Bošnjaković. Gospodin Smajić će imati funkciju tim menadžer, on će imati kompletan nadzor nad ekipom i pokušaće svojim iskustvom rada na zapadu pomoći Slobodi, dok sam ja tu da svojim iskustvom i poznavanjem prilika u domaćem fudbalu kao prvi trener pridonesem čitavom projektu", istakao je Milenko Bošnjaković za SportSport.ba, pa nastavio:

"Nama sada valja raditi, valja nam 'sići u rudnik' i raditi. Sutra je prozivka, još uvijek ne znamo stanje sa igračkim kadrom, sve se ovo desilo na brzinu, nije bilo nekog plana... Ali ne bojimo se, hrabri smo i krenućemo sa radom. Sada 'oblačimo čizme i silazimo u rudnik' da krenemo sa radom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Milenko Bošnjaković je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Sloge iz Simin Hana, Radničkog iz Lukavca i Slavena iz Živinica. Sa druge strane, Admir Smajić je svoju trenersku karijeru gradio u Švicarskoj i to u ekipama Siona i Yverdona.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Semir Rahmanović
Drugoligaski tandem nas vodi za 100 godisnjicu samo se pitam u koji rudnik???
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi