"Da meni neko kaže da sam crnac ne bih to smatrao uvredom"
Foto - Instagram / Micah Richards

Micah Richards jasan

"Da meni neko kaže da sam crnac ne bih to smatrao uvredom"

M. Šljivak

Susret 6. kola Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira je prikinuta nakon 20-ak minuta jer je četvrti sudija Sebastian Coltescu imao rasistički ispad.

Rumun je na klupi gostiju pomoćnog trenera Pierrea Weboa je nazvao 'negro', odnosno crncem nakon čega je došlo do prekida utakmice i žestokih protesta gostiju.

Najžešći je bio Demba Ba koji je od glavnog sudije Ovidiua Hategana tražio objašnjenja za postupke njegovog pomoćnika.

Nekadašnji engleski reprezentativac Micah Richards ipak tvrdi da se ne bi uvrijedio ukoliko bi ga neko nazvao crncem i da su reakcije Deme Ba i Pierrea Weboa pretjerane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da neko sad uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'taj crnac' ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego opisom. Ako je istina ovo što se govori oko incidenta večeras, onda smatram da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Ba malo pretjerana. Treba sačekati potpuni izvještaj, možda ima nečega što još ne znamo", rekao je Richards.

Nastavak meča PSG-Bašakšehir na rasporedu je danas od 18:55 sati.

Top Komentari

Adnanos
Razlika je ogromna izmedju opisa crnac i negro. I rijec crnac nije nikako problem koristiti u pravom kontekstu. Znaci nema nikakvi kazni i to je sasvim normalno. A negro sto na nasem jeziku je najbliza rijec crncuga se nemoze koristiti ni u kojem kontekstu a da neslijde kazne ili osude od javnosti. Negdje pise da je rekao black (crnac) a negdje crncuga (negro). A mozda je govorio na spanskom sto je nekada tesko razlikovat izmedju rijeci crnac i crncuga.
8 3
douglasssy
Slazem se, apsolutno racionalna reakcija nekoga ko je ustvari crnac. Dozvolili smo da rijeci prave odnose medju ljudima, svi smo postali uvrijedjene dame.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi