Micah Richards prvi uradio ono što Edin Džeko čeka već 11 godina, trpio je to, pa dočekao pravdu!

Konačno da se neko sjeti i Dijamanta

Micah Richards prvi uradio ono što Edin Džeko čeka već 11 godina, trpio je to, pa dočekao pravdu!

Endin Čaušević

Micah Richards postao je izuzetno popularan u prethodnih nekoliko godina jer je počeo da radi u Engleskoj kao stručni komentator, te je svojim sjajnim nastupima izazvao veliko oduševljenje. Nedavno je pokrenuo i podcast s legendama Alanom Shearerom i Garyjem Linakerom, a u prethodnoj epizodi pričao je o kultnom meču Manchester City - QPR, te je uradio nešto za Edina Džeku što se godinama čeka.

Kultna utakmica Manchester City - QPR igrala se u posljednjem kolu engleskog Premiershipa 2012. godine i Građanima je trebala pobjeda da postanu prvaci Engleske, a iako su gubili sa 2:1 u sudijskoj nadoknadi zabili su dva gola i pobijedili.

City je tada uspio da postane prvak Engleske ispred gradskog rivala Manchester Uniteda, a o toj utakmici se i danas priča.

Ona je bila glavna tema podcasta koji vode Richards, Shearer i Linaker jer je Micah igrao tada u dresu Cityja. Za njega je to bolna tema zbog onoga što mu je uradio Roberto Mancini, no spomenuo je Džeku na način koji se čeka već godinama.

Svi pamte Sergija Aguera kao čovjeka koji je dao gol za 3:2 i donio pobjedu, no niko nije dao dovoljno respekta Džeki koji je samo minut ili dva ranije pogodio za 2:2. No, Richards nije zaboravio Dijamanta i jedan je od rijetkih koji je spomenuo taj Džekin gol iz kultne utakmice.

Oglasi

"Bili smo u nizu pobjeda, sve smo dobijali redom. I sve što je trebalo da pobijedimo QPR kući i postanemo prvaci. Razmišljao sam o tome da li ću početi tu utakmicu od prve minute jer sam cijelu sezonu bio standardan. Bio sam Mancinijev čovjek, igrao sam dobro i standardno", počeo je Richards i nastavio.

"Na dan tek utakmice nikada nisam bio tako emotivan. Pozvali su nas pred meč na sastanak na kojem je on rekao početni sastav. Znao sam da kada sam bio u prvih 11 odmah bi me napisao nakon golmana Harta. Gledao sam kako piše sastav i pomno pratio da li će početi desnog beka s R ili Z. Nažalost, izabrao je Pabla Zabaletu i bio sam u šoku".

"Iskreno, pomislio sam je*eš ovo. Bio sam šokiran na zagrijavanju, nisam se ni zagrijavao kako treba jer sam bio uzrujan. On nije htio ni da me pogleda jer je znao šta je uradio. I šta se desilo? Zabaleta je dao prvi gol. Nikada nisam bio tako ljut u životu".

"No, kako je vrijeme utakmice prolazilo oni su izjednačili, pa poveli... Znao sam da neću igrati, ali osjećanja su nestala. Nisam više bio bitan ja već samo tim, sve emocije i ljutnja su nestali, mislio sam samo na ekipu i da pobijedimo".

"Tada je Džeko ušao u igru i zabio gol za 2:2, a onda je Aguero pogodio za 3:2. Bio sam u raju, sve je bilo kao usporeni snimak... Znate šta me sada ljuti najviše, kada me pitaju kako je bilo igrati na tom meču, a znaju da sam bio na klupi", kroz osmijeh je završio Richards.

Potražite više informacija na temu Premier league:

@restisfootball

Pablo Zabaleta still lives in Micah's head 🤣 #therestisfootball

♬ original sound - THE REST IS FOOTBALL - THE REST IS FOOTBALL

Richards je napustio Manchester City na ljeto 2014. godine i otišao je u Fiorentinu, a kasnije je igrao četiri sezone u Aston Villi. Iznenadio je sve kada je na ljeto 2019. godine sa svega 31. godinom završio karijeru.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Trpiš ti *****u moju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti